Ανακοίνωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Τελετής Βράβευσης της 12ης Παγκύπριας Λογιστικής Ολυμπιάδας

July 18, 2016 Pekom

Η Παγκύπρια Ενωση Καθηγητών Οικονομικών Μαθημάτων (Π.Ε.Κ.Ο.Μ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Λευκωσία η ώρα 10.30π.μ. την τελετή βράβευσης της 12ης  Παγκύπριας Λογιστικής Ολυμπιάδας. Η τελετή βράβευσης ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών Κύριου Χάρη Γεωργιάδη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Η 12η Παγκύπρια Λογιστική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και για την ελεύθερη Αμμόχωστο στο Παραλίμνι.

1

Στην 12η Παγκύπρια Λογιστική Ολυμπιάδα συμμετείχαν φέτος  385 υποψήφιοι από 50 σχολεία και ινστιτούτα (δημόσια και ιδιωτικά) από όλη την Κύπρο.

 

Στην τελετή βραβεύτηκαν οι μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν με Χρυσά, Αργυρά, και Χάλκινα μετάλλια. Σε όσους πέτυχαν την εξέταση δόθηκαν επαίνοι και τιμητικά διπλώματα.

 

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν στο επίπεδο Ι: Ενα άτομο με χρυσό μετάλλιο, δεκαέξι άτομα με αργυρά μετάλλια και 27  άτομα με χάλκινα μετάλλια. Στο επίπεδο II βραβεύθηκαν δύο άτομα με χρυσά, πέντε άτομα με αργυρά και οκτώ με χάλκινα.

2Στην εκδήλωση στην ομιλία του ο πρόεδρος της παγκύπριας ένωσης καθηγητών οικονομικών μαθημάτων Ανδρέας Νεοφύτου μεταξύ άλλων ανάφερε και τα εξής:

Η κύρια αλλαγή που έχει ξεκινήσει φέτος στο εκπαιδευτικό μας σύστημα του Δημόσιου, δηλαδή η κατάργηση του ενιαίου Λυκείου και η επαναφορά ενός είδους παραλλαγής του συστήματος των κλάδων που είχαμε πριν το ενιαίο Λύκειο κατά την γνώμη μου θεωρείται σωστή και την χαιρετίζουμε. Το μάθημα της Λογιστικής θα διδάσκεται στις δύο κατευθύνσεις από τις έξι που έχουν δημιουργηθεί. Στις κατευθύνσεις οικονομικών επιστημών και εμπορίου και Υπηρεσιών. Πέρσυ σε αυτό το χώρο ανάφερα ότι όσο αφορά την διδασκαλία της Λογιστικής υπάρχουν σημαντικές διαχρονικές αδυναμίες. 3Πρώτο τα βιβλία που διδάσκονται στα παιδιά έχουν γραφτεί πριν 28 χρόνια και απλώς κάθε χρόνο ανατυπώνονται και δεύτερο η μη διδασκαλία της Λογιστικής σύμφωνα με τα διεθνή Λογιστικά πρότυπα. Φέτος βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συγχαρούμε το Υπουργείο Παιδείας διότι άρχισε να υλοποιεί και τις δύο αλλαγές δηλαδή συγγραφή και νέων βιβλίων και σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά πρότυπα. Φαίνεται μας έλαβε σοβαρά υπόψιν.

  • Χαιρετισμούς στην τελετή βράβευσης απεύθυναν: ο Πρόεδρος της Παγκύπριας `Ενωσης Καθηγητών Οικονομικών Μαθημάτων Ανδρέας Νεοφύτου, o Εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών Κύριος Ανδρέας Ζαχαριάδης βοηθός Γενικός Λογιστή της Δημοκρατίας, η Εβίτα Λιβέρα από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Κύριος Χριστάκης Ιωάννου Συνέταιρος Deloitte, και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου Κύριος Δημήτρης Βάκης.

Χορηγός της Ολυμπιάδας ήταν o Ελεγκτικός και Συμβουλευτικός Οίκος Deloitte.